Wie & Waarom

Wie?

Een korte introductie: Mijn naam is Maarten Zwemmer en ik ben student Construction Management and Engineering aan de Technische Universiteit in Eindhoven

Het laatste halfjaar heb ik doorgebracht als exchange-student aan de Deense Technische Universiteit in Lyngby. Daar heb ik een studie opdracht uitgevoerd, met als onderwerp “The Effects of User-Involvement on Motivation and Building Quality”: het betrekken van de eindgebruiker en de gevolgen op het gebied van motivatie en gebouwkwaliteit. Voor meer informatie over dit project binnenkort op deze site.

Begin september begin ik met mijn afstudeerproject. Het onderwerp zal in het verlengde liggen van mijn project in Denemarken en zal gericht zijn op de rol van de eindgebruiker in het bouwproces.

Voor meer informatie verwijs ik graag naar mijn portfolio website, waar mijn competenties als student zijn weergegeven. Voor mijn uitgebreide, interactieve cv-site: klik

Waarom?

Waarom? De vraag die vaak moeilijk te beantwoorden is, maar een die wel altijd gegrond is. Daarom het antwoord, in vier delen.

Ten eerste: als student vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de bouwsector. Via verschillende (digitale) media probeer ik mijzelf dan ook op de hoogte te houden. Ik heb gemerkt dat het vinden van informatie soms niet gemakkelijk is en wil hier dan ook een bijdrage aan leveren.

Ten tweede: door over deze ontwikkelingen te schrijven in dit blog, dwing ik mijzelf een beter beeld te verschaffen van de ontwikkelingen. Verder is het opschrijven van een mening een goed middel om gedegen met de informatie om te gaan; en ontstijgt het, het niveau van een toevallige discussie.

Ten derde: denk ik dat er niet alleen kennis aanwezig is bij studenten, maar juist de mogelijkheid om blanco tegen sommige ontwikkelingen en problemen aan te kijken. Dit blog zal dus ook een spui zijn van hersenspinsels over het onderwerp.

Ten vierde: de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier discussie te laten ontstaan op het Internet. Studenten staan niet midden in de ontwikkelingen, zijn geen professionals die dagelijks deze ontwikkelingen aan den lijve ondervinden. Ik hoop dan ook dat er genoeg discussie/reacties ontstaan!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: