Van 2007 naar 1997?

Tijdens mijn verblijf in Denemarken las ik een PHD-­rapport over ‘Value in Building’ (of ‘Waarde in de Bouw’) geschreven door Søren Wandahl (zie voor het hele rapport zijn site. Een zeer interessant onderwerp en ongetwijfeld stof voor meer posts!

Een belangrijk onderdeel van dit rapport is het integreren van het begrip ‘waarde’ in het gehele management proces van een bouwproject. In de inleiding van hoofdstuk 7 staat een passage die mij is bijgebleven. De bouwindustrie wordt gezien als een industrie welke minstens tien jaar achter ligt ten opzichte van andere industrieën op het gebied van product- en proces innovaties. (mijn vertaling)

Ik ben benieuwd of dit statement klopt. Dat inderdaad de bouwindustrie innovatief tien jaar achter ligt ten opzichte van andere industrieën. En als dit zo is, liggen de ontwikkelingen en innovaties dan niet voor het oprapen? Is het dan niet een kwestie van ‘kijken’ naar anderen? Waarschijnlijk ligt het niet zo gemakkelijk en vergt het veel meer dan kijken naar de ontwikkelingen van andere industrieën in 1997 en ze over te nemen voor de bouw in 2007!

Waarschijnlijk ligt het antwoord in het feit of de bouwindustrie verschilt van andere industrieën? Laat de bouw industrie zich niet beschrijven door gebruikelijke bedrijfskundige theorieën?!? Vragen die waarschijnlijk de rode draad zullen vormen voor dit blog.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: